fredag 30 mars 2012

Hänt på stadsdelsnämnden

Helt oväntat blev det en stundtals het debatt om uppföljningarna av äldreboendena Mårtensgården och Högdalens vård – och omsorgsboende. Även om tjänstemännen menar att omvårdnaden är god så slarvar dessa äldrehem med att leva upp till vårdavtalen. Mårtens-
gården missar bland annat att uppdatera och utvärdera omvårdnaden så som lagen kräver.
Brister i journaler och planer för rehabilitering för vissa äldre saknas hos Högdalens vård – och omsorgsboende.
Rosa Lundmark och jag och även S ser allvarligt på detta. Vi vill att man ska kräva skadestånd (vite) för detta och därmed snabbt få rätsida på bristerna. Detta upprörde den moderata kartellen, som naturligtvis förminskar problemen och på intet sätt vill kräva vite. Då är det alltså Ok att betala för något som inte levereras! Inte så konstigt egentligen, de vill ju bara snåla och blunda.

Stora skillnader i arbetslöshet i Enskede-Årsta-Vantör
Värst är arbetslösheten i Rågsved med 7,6 procent och lägst på Enskedefältet med 1,9 procent. Inte så oväntat. Från ”nya arbetarpartiet” förväntar man sig krafttag. Men dom saknas så klart.





Ombyggnad av aulan på f d Bandhagens gymnasium
Stadsbyggnadskontoret vill bygga lägenheter i aulan, dels i källaren, dels i själva aulan. Vi tycker det andas ”bygg bostäder till varje pris”. Utemiljön är usel, både bullerstörd och mörk. Dessutom får lägenheterna i källaren ett parkeringshus i två plan till utsikt och nära granne. Några av bostäderna är så smala att man inte får in en säng i skissen. Gör kontor och förråd alternativ kulturhus av aulan istället, tycker Rosa och jag.


Ha det!
Lars Sterneby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

-Alla kommentarer granskas innan publicering.
-Håll god ton, tänk på netiketten!
-Rasistiska och främlingsfientliga kommentarer åker rakt ner i en liten soptunna där de hör hemma!