lördag 12 februari 2011

Enskedevänsterns väggtidning februari 2011

Trots 40 miljoner i överskott

Flest hemlösa i stan

Det preliminära bokslutet för 2010 i vår stadsdelsnämnd visar ett överskott på cirka 40 miljoner kronor. Samtidigt finns här 300 hemlösa, flest i hela Stockholm.

Med högerns politik sätts också många barnfamiljer i klistret. I månadsskiftet januari-februari saknade många barn dagisplats trots ”barnomsorgsgarantin”.

För de 40 miljonerna hade man kunnat svara bättre på de behov som finns i vår stadsdel, till exempel anställt fler i hemtjänsten, ordnat bättre arbetsmiljö för dem som jobbar med socialbidrag, garanterat heltid för deltidare och haft fullgod bemanning på omsorgshemmen.

Medverkar vi till människohandel?

Idag florerar en människohandel i Sverige som borde få all att skämmas. ROT- och RUT-bolag använder sig ofta av bemanningsföretag från främst Estland och Lettland. De som jobbar är anställda på sex månader i taget. De svenska kunderna betalar företaget, som i sin tur betalar till bemanningsföretaget (oftast styrt av organiserade brottssyndikat). Först efter detta får den anställde sin lön. En lön som i ett fall uppgick till 20 kronor per timme och sovplats.

Människor lovas jobb till förhållandevis hög lön. Väl på plats i Sverige kan lånas ut till något helt annat och till en helt annan lön än vad som förespeglats. Enligt Institutet för Säkerhet och Utveckling är problemet med denna organiserade människohandel större än den organiserade prostitutionen.

Valfriheten borta

Trots de borgerligas yviga tal om valfrihetens välsignelser lyser den med sin frånvaro när det gäller vårdcentraler. Längs den gröna tunnelbanan söderut finns enbart privata alternativ. Den som vill få vård som inte drivs av privata vinstintressen hittar ingen här.

Landstinget skulle kunna öppna vårdcentraler i våra kvarter, men högermajoriteten väljer att i stället låta våra skattepengar försvinna i privata fickor.


Kartellens bostadspolitik:

Det saknas hyresrätter, det byggs inga, de som finns omvandlas till borätter.

”Bostadsbristen skall varje enskild individ hitta en lösning på”, säger minister Peter Norman (M).



Enskedevänstern ökar 40 procent

Nu blåser kalla vindar. Många vill något annat. Kom med du också i kampen för ett samhälle för alla!
www.vansterpartiet.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

-Alla kommentarer granskas innan publicering.
-Håll god ton, tänk på netiketten!
-Rasistiska och främlingsfientliga kommentarer åker rakt ner i en liten soptunna där de hör hemma!