lördag 6 oktober 2012

Hänt på stadsdelsnämnden



Hänt på Stadsdelsnämnden 2012-09-27

Ett överskott på 30 miljoner för 2012 visar rapporten om budgeten till och med augusti. Kanske inte så mycket när budgeten är på över 2 miljarder, kan man tycka. Samtidigt är 30 miljoner väldigt mycket, som bör användas i år tycker Rosa Lundmark och jag. Socialtjänsten har nästan 30 utredningar som gått över den lagliga tid (4 mån) som man har på sig. Vi tycker förvaltningen tillfälligt ska anställa socialsekreterare för att jobba ikapp. Att ge fler ensamma pensionärer plats på äldreboenden, vill vi också använda överskottet till. För de 30 miljonerna kunde medarbetarna också få ett något bättre lönepåslag. Nu är facken minst sagt irriterade över att avtalets lägsta mininivå blev det som las ut till medarbetarna. Rysligt snålt, tycker vi!

Barn tigger mat
När Rågdalens parklek i Rågsved är obemannad finns barn som är där utan tillsyn av sina föräldrar. Dessa barn ber ibland om att få mat av föräldrar som är där. Detta är ett upprörande tecken på att barnfattigdomen biter sig fast i Rågsved/Vantör. Hela 27 procent låg den på 2009. En höjning på nästan 2 procent från 2008 visar Rädda barnens årsrapport 2012. Procenten för Enskede-Årsta är 10. Men läget för barnen i Vantör tycks inte bekymra den borgliga kartellen.

Badbussarna en succé
Trots den regniga sommaren åkte många barn med badbussarna. Kul! Ibland fick förvaltningen sätta in några till. Och till nästa sommar finns tankar om att också få fram fler sommarjobb. Hoppas det blir så!

Bäcken i Årstaravinen illa däran   
Anders Djerf, ordförande i Vänsterpartiet i Årsta, vill att bäcken rensas upp. Det skriftliga förslaget har också bilder som klart visar på hur illa läget är. En gång i tiden porlade bäcken stolt och hade en bredd på flera meter. Vi kräver nu att den återfår sin prakt, som bäcken hade efter renoveringen 2007. Alliansen sa nej, förstås. Men nämndens folkpartist uttryckte en förhoppning om att få med pengar till en förbättring i budget för 2013. Vi håller tummarna för att ensam är stark i kartellen Alliansen.

Fiasko för insamling av matavfall
Målet var att få in 35 procent av stadens matavfall till 2010. Inte ens idag har staden nått detta. Nu är målet i avfallsplanen 40 procent till 2016. Ynkligt, tycker vi. Den politiska vilja och förmågan är minimal. Vänsterpartiet har nästan dubbelt upp som mål till 2016.

Förvaltningen söker förskollärare                                                                  (annons)
Vill du arbete som förskollärare i Enskede, Årsta eller Vantör? Nu ordnar stadsdelsför-valtningen ett öppet hus för intresserade onsdagen den 17 oktober mellan 15-19. Öppna huset är på ”baksidan” av förvaltningens hus. Ingång är från Palmfeltsvägen 19 C. Här finns också en utställning om förskolorna inom stadsdelen.

med höstsolig hälsning,
Lars Sterneby